Cel mai ÎNSPÂIMÂNTĂTOR loc de pe pâmânt: Centrul în care sunt ARUNCATE persoanele cu afecţiuni mintale. Nici în cele mai NEGRE COŞMARURI nu întâlneşti aşa ceva | GALERIE FOTO

În Indonezia, oamenii care suferă de boli mintale au un destin teribil. Cum multe din afecţiunile psihice nu sunt recunoscute în această ţară, iar personalul medical de specialitate este aproape inexistent, bolnavii traiesc în condiţii crunte: sunt legaţi cu lanţuri, înfometaţi, maltrataţi. Un fotograf a documentat totul.

loading...

4

 

Pasung, termenul indonezian pentru restricţie sau imobilizare, a fost interzis în 1977, dar este încă utilizat pe scară largă într-o țară în care boala mintala este o chestiune tabu.

Preocupat de situația dificilă a acestor oameni, fotograful Andrea Reese Steaua a petrecut 2011-2012 investigând condițiile din serviciile de sănătate mintală din Indonezia pentru documentarul din 2013 numit  “Tulburarea” (“Disorder”).

“Voi continua această documentație deoarece condițiile rămân critice, progresul este lent, iar guvernul Indoneziei acordă atenție presei internaționale. ONG-urile internaționale și naționale folosesc fotografii și rapoartele mele să continue eforturile. Nu pot părăsi această poveste”, a declarat Reese.

Diferite rapoarte arată că în Indonezia lucrează între 600 şi 800 de psihiatrii. Întelegerea faţă de bolile mintale este aproape nulă. Imaginile din Galeria Foto sunt extreme şi pot avea un impact emoţional puternic.

loading...

Comments

comments

Leave a Reply